Корнелия Нинова: Коалицията ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС овладява държавата

0
БСП оттегли кандидатурата си за управител на БНБ
БСП оттегли кандидатурата си за управител на БНБ Снимка: Пресцентър БСП

БСП оттегли кандидатурата си за управител на БНБ

„Новата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предварително си слагат хора и овладяват държавата, а нашите кандидатури служат за легитимация на това задкулисие. Няма как да го позволим. Така че днес парламентарната група взехме решение заедно с Николай Каварджиклиев, че оттегляме неговата кандидатура за управител на БНБ.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Тя подчерта, че БСП не желае да участва в нареден мач, припомняйки случилото се при избора на управител на НЗОК. „Ние издигнахме изключително качествен човек за управител – професионалист, почтен, без нито една забележка. Естествено, беше отхвърлен, не като оценка за професионализъм и почтеност, а заради точно такъв нагласен мач. Както виждате, днес отново се гласуват правила, които да бъдат подчинени точно за избора на един определен човек“, изтъкна Нинова.

По нейните думи в парламента се разиграва задкулисие, като се имитира демократичен процес на справедлив избор, но вместо това се случва нареден избор на договорено задкулисно лице за управител на определен орган.

Николай Каварджиклиев е изключително висок професионалист, доказал се в кариерата си, към когото няма никакви забележки и съмнения за корупция. И ще бъде употребен, за да легитимира уж демократичен избор за нещо наредено предварително. Както знаете, водещите парламентарни групи вече обявиха кой ще управлява БНБ, а всички знаете слуховете за подуправителите – това ще бъде представител на ДПС и представител на ПП“, обясни Корнелия Нинова.

„Решението ми е взето поради това, че преди да минат изслушванията и дебатите в комисия и в зала, две политически сили обявиха тяхното решение. Аз не виждам смисъл да продължавам повече с този театър и предпочитам да не ме свързват с това“, заяви Николай Каварджиклиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    мхм
    ако не се лъжа народа си каза думата на изборите и подреди герб, пп и дб, дпс на първите места, тази на кое място се класира че квичи толкова?
  • 1
    1
    Песимист
    Импексова този път остана зад борда....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари