Братът на пребитата в Сливен жена: Това е опит за предумишлено убийство

0
Имали са шофьор, който чака да ги вземе отвън, каза Максим Атанасов
Имали са шофьор, който чака да ги вземе отвън, каза Максим Атанасов

Имали са шофьор, който чака да ги вземе отвън, каза Максим Атанасов

След бруталната агресия - побой, рязане и подстригване, с 30-годишната жена в Сливен и децата ѝ ще работят психолози. Нападателят, бившият ѝ съпруг, е обвиняем за домашно насилие и лека телесна повреда.

Миналия петък вечерта, докато води децата при баща им, мъжът я причаква в тъмния вход и я напада. С него са и три от шестте му сестри. Жените хвърлят сол в очите ѝ, режат с ножица косата и лицето ѝ пред погледите на децата.

Майката чува писъците им, самата тя вика за помощ. Това я спасява, защото от близкия гараж я чуват мъже и излизат на помощ, разказва брат ѝ. Той е категоричен, че случилото се е опит за убийство. Разказва още, че бившият съпруг следял всяка крачка на младата жена, и подготвял нападението.

„Това е опит за предумишлено убийство, ако проследим събитията, това е планирано. Имали са шофьор, който чака да ги вземе отвън. Направят каквото направят, да могат да избягат. Сестра ми я спасява факта, че тя живее близо до гараж, момче от този гараж чува писъците. Аз мисля, че те са искали да я убият, но не са предвидили, че ще има свидетел, който е прекъснал събитието“, казва братът на нападнатата жена Максим Атанасов, цитиран от bTV.

Последните ѝ снимки преди агресията са на красива жена с дълга коса. Нападението променя не само външността, но и живота ѝ. Работи в частна фирма и се грижи сама за двете си деца – 9-годишно момиченце с детска церебрална парализа и 7-годишно момче.

Насилието от бившия ѝ съпруг продължавало с години - побоища, рязане с нож и заплахи с убийство, разказва тя. Решава да го напусне когато ѝ забранява да води болното им дете на рехабилитация. След нападението крие нарязаното си лице и признава, че се страхува.

„Не съм излизала, страх ме е. Трябва да водя децата на училище. Страх ме е да изляза, опасявам се, че всичко може да се повтори отново. Не сме се съвзели още, всичко ми е пред очите. Държа се заради децата си“, разказва жената.

Извършителите на нападението са задържани и после освободени. Трите жени след 24 часа, а брат им преди два дни, когато съдът отхвърли искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража. Веднага след това в социалните мрежи, нападателят пуска видео как празнува с приятели.

Близките са шокирани от решението мъжът да бъде освободен. Родители им не живеят в Сливен, а Максим и другата им сестра са в чужбина.

„Притеснен съм не само за нейния живот, притеснен съм и за живота на семейството ми“, казва братът на жената Максим.

Тя не знае кога ще се върне на работа, а децата ѝ все още не ходят на училище. Най-голямата тревога на майката и семейството ѝ е за децата, които трудно се съвземат от видяното

Избягваме тези теми, тъй като виждам, че им е много трудно. Казват: не искам да си спомням, не искам да се повтаря“, допълва жената.

Отдел „Закрила на детето“ в Сливен се самосезира. Със семейството ще работи психолог.

„При разговорите с колегите са били спокойни, но тепърва ще се изяснява случилото се и ще им се оказва нужната подкрепа. Най-важна е работата с психолога. Ще се изготви оценка на риска и потребностите. В зависимост от нуждите от нуждите на детето ще има и допълнителна подкрепа“, каза Стойка Колева, началник на отдел „Закрила на детето“ в Сливен.

От полицията казаха че работата по случая продължава. Съдът може да издаде заповед за незабавна защита за майката и децата, а „Закрила на детето“ също да оцени дали те трябва да се виждат с бащата. Очаква се в рамките на дни децата да започнат да ходят на училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    asfaqfaqwf
    Като видя такива жени, снимани с разни филтри. маскари, прически, изкуствени и пластмасови от единия до другия край, и ми пада мнението за тях. Щом са толкова суетни да държат на външния си вид, значи другите им приоритети са недоразвити и са морално осакатени. Което и обяснява защо се е стигнало да ги пребият - защото са направили нещо за да изкарат някой извън границите на рационалното мислене. Насилието в никакъв случай не е решение на нищо и този, който с лекота прибягва към насилие е също примитивен индивид, но е добре да се има предвид, че всяка монета има две страни и идва момента за въпроса за 1 млн капачки от боза: "Какво е направила тая, че да ядоса оня тъпак, че да и хвърли един як бой?"
  • 1
    3
    До 2-рия коментиращ
    Само леко с напъването, да не си оцапаш памперса!
  • 1
    2
    До 1вия коментиращ...
    Ти ОЛИГОФРЕН ЛИ СИ ИЛИ СЪЩАТА ИЗМЕТ , КАТО БИВШИЯ И МЪЖ ? ДЕБИЛ , ЯВНО РЕШИ ДА СЕ НАПРАВИШ НА ИНТЕРЕСЕН мъж , ама не ти се получи ! Кретен.
  • -1
    1
    ???
    Това на снимката братът ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари