Борят ce да спасят от ампутация ръката на мъж, заради сблъсък с ТИР

0
На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група
На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група Снимка: БГНЕС

Поредна катастрофа затвори пътя Русе - Бяла, част от европейското трасе Е - 85. Мъж е с опасност да загуби ръката си, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Инцидентът се е случил на завой в района на 9 км от Русе. Сигналът е подаден в 7:45 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 44-годишен шофьор, е пътувал към Батин. Насреща му обаче са излезли два ТИР-а, които са се изпреварвали, движейки се в посока областния град.

Той не е успял да избегне удара и се е блъснал в едното тежкотоварно возило.

Според информация на Областната дирекция на МВР по подадените данни от пристигналите на място полицейски екипи, при разминаване между ТИР "Скания" и автомобил "Сузуки", ремаркето на товарния автомобил частично навлиза в насрещната лента, при което възниква удара. 

Пострадал е шофьорът на колата, който е откаран от екипа на спешна помощ в русенската болница в съзнание и контактен, но с голяма опасност за ампутация на едната ръка.

Движението в участъка е преустановено, екипи на полицията регулират трафика като пренасочват леките автомобили по обходен маршрут през с. Иваново.

От Агенция "Пътна инфраструктура" потвърдиха, че поради възникналото ПТП движението при 9-ти км по път I-5 Русе - Бяла е временно ограничено. От АПИ призовават водачите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут - път III-501 Иваново - Две могили - път I-5 и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група. Причините и обстоятелствата за възникване на ПТП са процес на изясняване.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари