Борисов: За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой

0
Не се меся в работата на други партии, коментира премиерът оставката на Нинова
Не се меся в работата на други партии, коментира премиерът оставката на Нинова

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, за да участва в неформална работна вечеря с лидерите от ЕС, на която се очаква да бъдат обсъдени резултатите от изборите и да започне процесът по номиниране на ръководителите на институциите на ЕС.

Там той коментира евроизборите.

"Омръзна ми от социолози и политолози да казват какво мисля аз. Може би в четвъртък ще говорим повече за изборите", каза Борисов пред журналисти.

По повод оставката на Корнелия Нинова той заяви:

"Аз никога не съм се месил в работата на други партии и не съм си давал мнението кой да им е лидер, дали да дава оставка или не. Мен много пъти са ме подканяли или са правили намеци, и аз съм давал оставка, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Така че това е лично решение, какво ще направят БСП, си е тяхна работа".

След това Борисов акцентира на победата на ГЕРБ:

"За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой. От резултатите се вижда няма как социологическите агенции да са засичали преднина на БСП. Това са 7%, колко да се сгрешили, това са над 100 000 гласа и кусур. Така че - видя се къде са отишли парите и за медии, кой е платил най-много, и за социолози, и за политолози. Резултатите на ГЕРБ са много добри в състоянието, в което влязохме в тази кампания. Във възрастта до 30 години ние сме категорично първа сила - сред работещите, младите, интелигенцията. Губим от БСП над 60-годишните, сиреч вече след 13 юни и аз мога да се запиша там (премиерът има рожден ден тогава - б.р.) и нискоинтелигентните с основно образование. И дори, ако погледнете областите - 21 области срещу 3 са точно 7 пъти. Това е като оценка за изборите. В следващите дни ще кажем какво правим и какво правим. Когато победиш, може да замълчиш, когато си победен, трябва да говориш".

По повод срещата в ЕК, той каза:

"Не очаквам решения днес. Ние като позиция на Европейската народна партия сме твърдо зад Манфред Вебер. За него работихме. Ние сме дисциплиниран член на партията и нямаме никакви колебания и опозиции. В консултациите ще се прехвърлят много имена. Сега виждате, даже и с Орбан ще се виждам - той е безспорен антикомунист. Тези, които говориха срещу него, завършиха в своите държави на 3 и 4 място, а той разгроми с 51%. Ние сме приятели от 20 години. Нормално е социалистите да искат техен кандидат, нормално е ние да се борим за нашата кандидатура. В следващите часове ще се говорят много неща. Това ще бъде едно надбягване и които успее да си задържи коня, както аз си задържах партията и я пуснах последните две седмици и победиха с много, те казват нараснахме, не са нараснали, вижте си резултата".

По повод това дали водачът на листата на ГЕРБ и досегашен еврокописар Мария Габриел, Борисов каза:

"Не можем да кажем още кой ще бъде еврокомисар. Мария Неделчева (премиерът използва моминското й име - б.р.) направи една много добра кампания и просто сами видяхте, че разликата между нея и останалите беше потресаваща като компетентност, знания и умения, излъчване. Тя има най-много преференции", коментира лидерът на ГЕРБ пред журналисти в белгийската столица.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари