Борисов преряза лентата на спортен комплекс към Русенския университет

0

Кметът Пламен Стоилов, премиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски участваха в официалните церемонии по откриването на Речната информационна система и новоизградения спортен комплекс към Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Стартирането на системата БУЛРИС, изградена по европейски проект, беше предхождано от кратък водосвет, отслужен от Русенския митрополит Наум. Кметът Пламен Стоилов заяви, че това е една изключително важна за Русе инвестиция на стойност 37 млн. лв. Изградени са 23 станции по поречието на реката, с видеонаблюдение, а на този етап са свързани пристанищата по река Дунав в българската част.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че само днес е открил обекти в страната на стойност 120 млн лева. „Постигаме резултати и те са видими“, допълни още министър-председателят.

След приключването на церемонията в Речния информационен център, премиерът Борисов, кметът Стоилов, ректорът на Русенския университет проф. Белоев, народните представители Пламен Нунев и Гроздан Караджов прерязаха лентата на нов спортен комплекс, част от който са три комбинирани игрища за футбол, баскетбол и хандбал, трибуни, както и обновена спортна зала.

Кметът Пламен Стоилов заяви, че спортният комплекс е уникален и именно той е бил единият от козовете на Русе за избирането му за европейски град на спорта през 2016-а.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари