Борисов даде пример как да не се спазва новата заповед за маските

1
Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата
Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места.

Това обаче не попречи на премиера Бойко Борисов да бъде един от първите, които я нарушават. Както и на куп кора от антуража му, а и на репортери и оператори на медии,  които отразяват посещението му в Рилския манастир, пише Сега.

Там Борисов влезе в църквата на манастира без да е с предпазна маска. Така постъпиха и игуменът - Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.

"Без Господа нищо не може да се направи", заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси "В църква - абсурд!", отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

Само преди три дни Бойко Борисов засегна темата за събиранията на много хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра нагъсто актива на ГЕРБ в Стара Загора и коментира по този повод: "Много желаещи имаше да дойдат в залата, ако ги бяхме сложили през стол, медиите щяха да напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари