Борисов бил благодарен на Себастиан Курц, че защитил България за ваксините

0
Има си хас да не е благодарен, при положение, че Курц му свърши работата
Има си хас да не е благодарен, при положение, че Курц му свърши работата Снимка: Фейсбук

Има една много хубава поговорка на старите българи "Сетила се Мара да се побара". Та и Борисов така. Цяла България се чуди защо никой от управляващите не попита ЕС за разпределението на ваксините, но най-накрая канцлерът на Австрия Себастиан Курц го направи

От изказването на австрийския политик стана ясно, че Малта, която е в пъти по-малка като население от България, е на път да получи по-голям брой ваксини. И австрийският канцлер алармира Европа затова. Но Борисов мълчи.

От кумова срама все пак преди броени минути Борисов написа във фейсбук, че му бил благодарен. Ето целия му пост: 

"В телефонен разговор с канцлера на Австрия Sebastian Kurz  го подкрепих за неговата инициатива да бъде внимателно разгледан начинът на доставка и разпределение на ваксините, договорени от Европейската комисия, към държавите членки на ЕС. Необходимо е дистрибуцията на ваксините да се реализира на принципа, около който се обединихме с другите европейски лидери в началото на годината. Тогава в заключенията, направени от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, беше посочено, че ваксините следва да се доставят едновременно и трябва да се разпределят пропорционално на база населението на страните членки.

Благодарен съм на председателя на European Commission  Урсула фон дер Лайен и нейния екип за работата, която те свършиха по сключването на договорите и осигуряването на ваксини за целия ЕС. Обединихме усилията си, защото знаем, че сме по-силни, когато сме единни и че никоя държава няма да е защитена от COVID-19, освен ако всички не сме в безопасност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари