Болницата в Бяла въвежда платено паркиране

1
Очаква се реално бариерата да заработи от 1 август или 1 септември
Очаква се реално бариерата да заработи от 1 август или 1 септември Снимка: Русе Медиа

Това се налага, тъй като в района на болницата от години има проблем с автомобилите

МБАЛ „Юлия Вревска“ - Бяла ще въведе платено паркиране на територията на лечебното заведение. Това се налага, тъй като в района на болницата от години има проблем с автомобилите.

Имало е ситуации, когато граждани спират и блокират достъпа до инвалидна рампа, няма възможност на линейка да излезе за адрес или да се докара пациент по спешност. Не са изключение и случаите, когато поради спрели автомобили на граждани се осуетява доставка и разтоварване на храна, медикаменти, консумативи.

Действията за въвеждане на платено паркиране са предприети от няколко месеца, като вече са монтирани основните съоръжения с цел на вход и изход на територията на болницата да бъде поставена бариера. Предвидената такса е символична от 1 лв. и не зависи от времето на престой на територията, обясни управителят на МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла Димитър Димитров, цитиран от Русе Медиа.

Той коментира, че идеята е не да се събират пари от гражданите и да се обогатява лечебното заведение, а е с цел да се насочат хората да използват изградените паркоместа по улицата и, ако не им се налага, да не влизат на територията на болницата и Спешна помощ. На място ще има служител, който ще оказва съдействие при нужда. За персонала на болницата и Спешна помощ е предвидено да бъдат раздадени дистанционни, а в момента се събират оферти от фирми, които да сложат бариерите.

Ограничаването на паркирането е било обсъждано още, когато е започнала работата по асфалтирането, изграждане на няколко вътрешни паркинга и уширяване на моста веднага след портала. Дейностите се извършват съвместно с Община Бяла.

Очаква се реално бариерата да заработи от 1 август или 1 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    мръсни търгаши
    и по една лелка в тоалетните да не забравите да сложите, да взема по левче
  • 5
    1
    Русенец
    Митко шофьорчето, дето носеше документите в Касата преди време много насериозно се е взел. Типичен гербераст
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари