Болница е отказала помощ на малко дете със задух

1
Случаят е бил спешен, посред нощ
Случаят е бил спешен, посред нощ Видео: btv

Агенция „Медицински надзор“ проверява случай на отказана медицинска помощ посред нощ на малко дете със задух, което е било спешен случай.

Това обяви в ефира на bTV новият шеф на агенцията д-р Георги Деянов.

Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта на агеницята – COVID-19 не може да е причина да се откаже прием на пациент. Всеки трябва да бъде приет, увери той.

Деянов обяви, че в много кратък срок агенцията е получила много сигнали и оплаквания, свързани с приема в лечебните заведения.

Той заяви, че агенцията имат около 80 сигнала, свързани с коронавирус, в момента текат 133 активни проверки. Проверява се и скандалния случай, при който 72-годишен мъж с COVID-19 почина в болницата в Своге, след отказ да бъде приет в София.

"Проверката започва от Спешната помощ. Първо от нея. Гледаме кога са пристигнали линейките, колко са стояли, къде са отишли. Там, където дамата е завела баща си със собствената си кола, няма регистриран пациент. Въпреки това ние проверяваме и тези болници. Дали имат регистриран такъв пациент. Болницата в Своге има хирургично отделение, където има 2 легла и има анестезиолог, т.е. тя трябва да може да осигури кислород на този пациент", каза още д-р Георги Деянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари