Бойците на Вагнер са тръгнали на "решаващ щурм" срещу Бахмут

0
Руските части атакуват позициите на Въоръжените сили на Украйна в Хромово, движейки се срещу частите, които пробиват от юг
Руските части атакуват позициите на Въоръжените сили на Украйна в Хромово, движейки се срещу частите, които пробиват от юг Снимка: ua.news

Руските части атакуват позициите на Въоръжените сили на Украйна в Хромово, движейки се срещу частите, които пробиват от юг

Бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ са тръгнали на решаващ щрум срещу Бахмут, съобщават военни кореспонденти и местни жители в Telegram, предава Агенция Фокус.

Според информацията, руските части атакуват позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Хромово, движейки се срещу частите, които пробиват от юг.

Ако Хромово падне, всякакво снабдяване на украинския гарнизон в Бахмут ще стане крайно проблематично.

Едновременно с това е започнат мощен щурм по линията на пътя Константиновка – Бахмут източно от Красное (Ивановское).

По рано "Рибар“ съобщи, че щурмови групи на ЧВК "Вагнер" са навлезли на територията на "Артьомовския металообработващ завод" (АЗОМ) от север и започват да се придвижват дълбоко в територията на индустриалното предприятие.

АЗОМ е огромна зона с гъста промишлена застройка и мрежа от подземни съоръжения, която преминава под земята на десетки етажи.

В събота сутринта собственикът на ЧВК "Вагнер“ съобщи, че формированията му се намират на 1200 метра от центъра на Бахмут.

Едновременно с това ожесточени боеве се водят край хълмовете в Луганска област. Бойците от ВСУ споделиха видео как руснаците щурмуват Белогоровка.

На показаната топографска карта се вижда, че руснаците и украинците са на противоположни височини. Сивата зона е лежащата помежду им равнина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари