Русия отрича последните украински успехи на източния фронт

2
По всичко личи, че конфликтът в Украйна навлиза в поредната си решаваща фаза
По всичко личи, че конфликтът в Украйна навлиза в поредната си решаваща фаза

По всичко личи, че конфликтът в Украйна навлиза в поредната си решаваща фаза

Руското министерство на обраната категорично отхвърли съобщенията, че украинската армия, е успяла да пробие на няколко места източния фронт. Най–тежки остават боевете за град Бахмут, от където продължава да идва противоречива информация за ситуацията на бойното поле.

Според информацията на руски про -военни блогъри украинската армия напредва от север и от юг към град Бахмут, докато собственикът на частната армияВагнер“ Евгений Пригожин твърди, че редовните руски военни части продължават да се изтеглят от позициите си.

Индивидуалните твърдения в Телеграм за пробив на няколко места на фронта, просто не отговарят на реалността, се казва в официалното съобщение на руското министерство на отбраната. От ведомството допълват, че ситуацията в зоните на протичащата специална военна операция е под контрол.

Според американския Институт за изследване на войната украинската армия най-вероятно е успяла да постигне някакви частични успехи, именно заради твърде бързата реакция на Москва да ги отрече.

По всичко личи, че конфликтът в Украйна навлиза в поредната си решаваща фаза, без да има официално потвърждение за това.

На фона на съобщенията за първите от месеци успехи на украинската армия, президентът на страната Володимир Зеленски беше категоричен, че силите му се нуждаят от време за да преминат към контра-настъпление.

От друга страна украинското командване посочва, че през последните дни руските наемници от „Вагнер“ постоянно засилват артилерийски обстрел при Бахмут, което противоречи на твърденията на Евгений Пригожин, че войниците му са останали без боеприпаси.

Какво точно се случва на източния фронта в Украйна сигурно ще стане ясно след няколко дни. Войната обаче продължава да съсипва човешки съдби.

Най-малко петима души бяха ранени при нов руски обстрел срещу жилищни райони в южния украински град Запорожие, според данни на местните власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари