Бойко Рашков: Разследванията за търговия с вот са около 100

0
Най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС, разкри вътрешният министър
Най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС, разкри вътрешният министър Видео: bTV

Най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС, разкри вътрешният министър

Започнахме разследване по близо 100 производства за купуване на гласове, като на първо място е ГЕРБ, а на второ ДПС.

Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус". По думите му има партии, които ако преди години, са се опитвали да купуват гласове, сега имат намаление на броя на случаите, в които правят това.

"Аз смятам тези дни да изнеса в публичното пространство множество подобни случаи, които са установени по безспорен начин от органите на МВР във връзка с изборите на 11 юли, за да покажем на българското общество как една политическа партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея или за някоя друга партия. Тази статистика е подготвена доста отдавна. Аз съм я спестявал и не съм я изнасял, но сега ще ме принудят да я изнеса, за да мога да защитя честта и името си, тъй като чух изрази като репресия, антидемократичност, което е свързано с моето име. Моето име няма да позволя да бъде опетнявано от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения, при положение, че ние разполагаме с предупредителните протоколи, които са съставени по реда на закона и при положение, че аз съм приканвал ДПС по повод на питане към мен в пленарната зала, ако има оплаквания от граждани във връзка с упражняването на тази напълно законосъобразна профилактична дейност със съставянето на предупредителни протоколи и ако имат сведения за превишаване на правомощията от полицейски служители, съм готов да разгледам всеки един такъв сигнал", каза още Бойко Рашков.

Той заяви, че е призовал ДПС да се обърнат към институцията, към която очевидно имат доверие, тъй като са назначавали ръководителя й, а именно към главния прокурор Иван Гешев.

"До момента нито до мен е постъпил подобен сигнал, не ми е известно да е постъпил и в Прокуратурата", каза още вътрешният министър Бойко Рашков.

Той коментира и идеята за наблюдатели от европейски структури, с които ДПС поддържа много тесни връзки. "Нямам нищо против, ако представители на тези европейски структури посетят България следващия месец по повод изборите на 14 ноември, да се срещна с тях и да им предоставя всички материали, с които разполага МВР във връзка с купуването и продаването на гласове от ДПС", подчерта още Бойко Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари