Бойко Борисов забрани на ГЕРБ да внася вот на недоверие срещу правителството

2
Борисов заяви, че никоя партия не е регистрирала такъв спад в доверието, какъвто има настоящата управляваща коалиция
Борисов заяви, че никоя партия не е регистрирала такъв спад в доверието, какъвто има настоящата управляваща коалиция Снимка: Фейсбук

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов забрани в събота на съпартийците си в парламента да внасят вот на недоверие срещу правителството, както се заканиха от партията след ареста му на 17 март

По думите му кабинетът на Кирил Петков трябва да остане на власт, докато не се стопи обществената му подкрепа, пише Свободна Европа.

“Няма да викате “Оставка“, те трябва да останат докато станат нула процента, за да се изчисти България от тях“, заяви Борисов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във Варна.

Бившият премиер е на мнение, че никоя партия не е регистрирала такъв спад в доверието, какъвто има настоящата управляваща коалиция.

Борисов не пропусна да засегне и темата за подписания от правителството меморандум с фирмата Gemcorp Capital, за която впоследствие сайтът BIRD публикува информация, че е свързана с руски бизнесмен, приближен до санкционирания от Запада директор на руския държавен военен конгломерат “Ростех” Сергей Чемезов.

“Вече не мога да кажа, че се борят с корупцията със сключения меморандум за един милиард“, добави по този повод Борисов в събота.

Той иронизира заявката на Петков, че ще възложи на ДАНС да провери компанията, отбелязвайки, че “като напишеш в Гугъл само публикации за корупция излизат”.

По повод войната на Русия в Украйна Борисов коментира, че е лъжа твърдението, че ако България окаже военна помощ на украинците, страната се въвлича във война.

“Когато става въпрос за въоръжение за нашата приятелска страна Украйна, трябва да сме непоколебими, само това спира войната”, каза лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    mmmda
    Само на тебе, Боко, Украйна ти е приятелска страна...старо приятелство от мутренските години, гиди дърт оскубан орангутан !
  • 0
    2
    Тарикат
    Кой иска да управлява сега в такова време само Глупак
  • 8
    1
    русенец
    Че в ГЕРБ няма ли демокрация, висшегласие? Не решавате ли заедно или сте поредната комунистическа формация, в която решава фюрера?:) Защото и в останалите партии е така, нещата се решават по болшевишки , сиреч каквото каже вожда.:) Ех, Тиква, ама и ти събра едни тъпанари...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари