Бойко Борисов: След инфраструктурата са заводите

0
Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за производство на уплътнения за автомобилните гиганти от цял свят
Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за производство на уплътнения за автомобилните гиганти от цял свят

След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за производство на уплътнения за автомобилните гиганти от цял свят в Стара Загора, съобщи Фокус.

Борисов поясни, че това е една огромна инвестиция, като България дава едва 10-15%, а всичко останало са европейски инвестици.

„Правителството в пълен обем изпълнява европейските програми”, каза още премиерът Борисов.

Заводът произвежда уплътнения за автомобилни гиганти от 30 страни, сред които и България.

На церемонията по откриването присъства и министърът на транспорта Ивайло Московски.

Завърши реконструкцията и модернизацията на железопътна гара Димитровград. Изграденият жп надлез е единственото висящо кръгово съоръжение в градска среда за България. Също така са изградени и два пешеходни надлеза с асансьори за трудно подвижни хора и майки с малки деца. Стойността на пътното съоръжение, двата пешеходни надлеза и ремонтът на гарата в Димитровград е близо 8 млн. лв., изплатени по проект от ОП "Транспорт". Общината е отделила още 3 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата в района на жп гарата.

Да е жив и здрав Жан Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, по време на официална церемония по откриването на ЛОТ 2 на АМ „Марица", предаде репортер на Агенция „Фокус". „Много от възрастните хора въздишат по социализма, но от 1979 година са искали да построят тази магистрала. Хората въздишат по онова време, но сега се случва. Съжалявам, че хората, които живеят в Димитровград и Харманли не могат да видят какво се случва от другата част на страната - Сандански и Благоевград, Шумен и Белокопитово", посочи Борисов. Той изказа благодарност на археолозите, които са приключили разкопките в предварително посочения срок. „Имайте предвид, че е важна и европейската солидарност. 75% от това са го направили французи, германци и холандци, с техни пари. Това, че всички еврофондове се усвояват от България и с всеки изминал месец се вдигаме на по-горно ниво е показател за нашето развитие. Думите отлитат, направеното остава. Това ще го ползвате вие", каза още Борисов.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари