Бойко Борисов: Практиката е първата партия да получи председателското място

1
​Борисов каза още, че патовата ситуация създават тези, които не спазват парламентарните традиции
​Борисов каза още, че патовата ситуация създават тези, които не спазват парламентарните традиции Снимка: БГНЕС

Борисов каза още, че патовата ситуация създават тези, които не спазват парламентарните традиции

"Има парламентарна практика - първият получава парламентарния председател. Всеки, който иска нещо различно от това, може би е нова мода, нещо нетрадиционно и затова имаме деня днес да го обсъдим." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Борисов каза, че патовата ситуация създават тези, които не спазват парламентарните традиции. "Тошко Йорданов стана и им каза как беше досега и за какво спорим - първата партия получава председател на парламента", уточни той.

Лидерът на ГЕРБ не изключи варианта Вежди Рашидов да бъде предложен за председател на Народното събрание. "Има вариант, но той пак ще бъде от първата политическа сила", отбеляза той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи спасителен вариант за правителство. Пред журналисти в кулоарите на парламента той обясни, че като компромис за правителство парламентът може да избере сегашния състав на служебния кабинет.

"Примерът с Европейския парламент не е удачен за нас", коментира Борисов за предложението председателството на българския законодателен орган да се осъществява на ротационен принцип.

След като при първия си опит депутатите днес не успяха да изберат председател на 49-я парламент и след последвалия без конкретен резултат председателски съвет, за днес заседанието на парламента приключи и предстои да бъде възобновено утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Хаха
    Духай бе смешкооо. Практика беше и крадеш безразборно ама ей го на всичко скоро ще приключи
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари