Настимир Ананиев: Знаем, че Борисов обича да бие дузпи на празна врата

0
ГЕРБ правят театър за избирателите, искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет, заяви Ананиев
ГЕРБ правят театър за избирателите, искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет, заяви Ананиев Снимка: БГНЕС

ГЕРБ правят театър за избирателите, искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет, заяви Ананиев

Народните представители сме в парламента, за да ковем закони. За съдебна реформа ни трябва конституционно мнозинство, но засега нямаме такова. Не разбирам защо главният прокурор обикаля партиите, но моето опасение е, че тази обиколка е за да търси мнозинство, което да му върне бухалките в лицето на спецсъда и спецпрокуратурата. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Настимир Ананиев в сутрешния блок на БНТ.

Той отбеляза, че дотук главният прокурор е разговарял в парламента с четирите партии, които избраха Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, но посочи, че не знае дали по този начин се оформя нова коалиция "Каскет".

Относно думите на председателя на правната комисия Радомир Чолаков от ГЕРБ, че партията е готова да подхване съдебна реформа, Ананиев определи това изказване като "димка", и допълни, че втора точка от дневния ред на тази комисия, която трябва да се събере този четвъртък, е връщането на хартиената бюлетина.

Това е важната точка, която трябва да мине, защото ГЕРБ правят театър за избирателите, искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет, което пък ще бъде личен провал за Борисов. Все пак знаете, че г-н Борисов обича да бие дузпи на празна врата, сподели Ананиев.

Депутатът от ПП още веднъж подчерта, че от формацията ще поискат от служебното правителство да входира в парламента бюджета за догодина, каквото задължение има по Закона за публичните финанси. Той изтъкна, че не е нормално във времена на кризи и инфлационен натиск минималната работна заплата в страната да бъде 710 лева, като от ПП ще настояват тя да стане поне 860 лева.

Отговорността за формирането на правителство е на тези, които свалиха кабинета "Петков". Не се ли излъчи кабинет, това ще бъде личен провал за Бойко Борисов, повтори отново Настимир Ананиев.

На финал той изрази надежда бившите им коалиционни партньори от БСП да остане модерна левица, а не да се връща към модела ГЕРБ-ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари