Бойко Борисов отказва да си говори с Петков и Василев до изборите

1
Сглобката се пропуква: Борисов даде да се разбере, че местните избори може да преподредят баланса на силите във властта
Сглобката се пропуква: Борисов даде да се разбере, че местните избори може да преподредят баланса на силите във властта

Сглобката се пропуква: Борисов даде да се разбере, че местните избори може да преподредят баланса на силите във властта

До вота лидерът на ГЕРБ нямало да разговаря със съпредседателите на ПП-ДБ, каза Борисов пред журналисти в Пловдив, където откри нова трибуна на стадион “Локомотив”. По традиция, а и с началото на предизборната кампания, активностите му се излъчваха на живо във Фейсбук - т.нар. "Севда ТВ".

Формалната причина за решението му - пленарното заседание в петък, от което отсъстваха лидерите на ПП-ДБ, които по това време даваха старт на предизборната си кампания в София. По-вероятният мотив на Борисов е очакваното преразпределение на порциите във властта. В петък Борисов за първи път вербализира този си стремеж и определи резултатът от вота като "тест за коалициите". По думите му трите партии трябва да имат "като блок" най-много общински съветници и кметове, за да се препотвърди правителството, пише OFFNews.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново обърна палачинката и по друг въпрос. Реформа в службите може да има и преди края на войната, но след изборите, съобщи той.

Миналата седмица в един тон Борисов и Пеевски декларираха, че поисканата от "Продължаваме промяната - Демократична България" реформа в службите може да се случи най-рано след края на войната в Украйна. Това противоречи на първоначалното споразумение между двете коалиции, на базата на което се появи ротационния кабинет Денков-Габриел. Двете формации освен ротации бяха договорили и реформа в службите за сигурност. В петък от Австрия Кирил Петков обяви, че проектозаконите ще бъдат внесени в понеделник - 2 октомври.

"Ако Борисов не иска реформите в службите, нека заяви защо", призова още той.

Днес лидерът на ГЕРБ и (не)коалиционен партньор на Петков не даде отговор на този въпрос, но пък влезе изцяло в реториката на президента Румен Радев и повтори негова стара теза. Борисов декларира, че в момента службите се ползват с доверието на "партньорите" и припомни наградите, които САЩ връчи на ръководни български кадри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари