Бойко Борисов отказа акциите на "Левски"

1
Абсурдно е премиер да притежава футболен клуб, обяви Красел Кралев
Абсурдно е премиер да притежава футболен клуб, обяви Красел Кралев Видео: bTV

Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на "Левски", заяви спортният министър Красен Кралев пред журналистите пред Министерски съвет.

"За да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране съдбата на "Левски", което не е редно. Няма как премиерът на държавата да е собственик на който и да е клуб. Виждаме, че има желаещи, които да станат притежатели на акциите. Ако те не потвърдят желанието си, редно е акциите да отидат в привържениците на клуба. Те са заявявали многократно желанието си да вземат съдбата на "Левски" в свои ръце.", заяви Кралев, предава bTV.

"Това е несериозно отношение към съдбата на клуба, но вината в това не е на премиера Борисов, а на собствениците на клуба, които решават на кого да джиросат акциите. Редно е съдбата на "Левски" да бъде предадена в ръцете на привържениците."

"Помагали сме на много клубове. През последните месеци виждате какви средства се дадоха на пловдивските отбори да се изградят бази". 

"Решението Христо Йовов да бъде в спортния тотализатор няма нищо общо с факта, че е бил собственик на "Левски". Знаете, че в ръководството на спортния тотализатор винаги е имало спортисти. Не виждам лошо да има и футболисти.", коментира още Кралев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари