Сашо Диков: Ще върна акциите в "НОВЕ Холдинг"

0
Журналистът бе използван като куриер на акциите на "Левски"
Журналистът бе използван като куриер на акциите на "Левски" Снимка: БГНЕС

Журналистът Сашо Диков, който беше натоварен със задачата да предостави мажоритарния пакет от акции на министър-председателя Бойко Борисов, ще върне ценните книжа "от там, откъдето ги е взел" - на представител на фирмата на Васил Божков "НОВЕ Холдинг".

По-рано през деня бизнесменът, който е в Дубай и има 11 повдигнати обвинения от българската прокуратура, заедно със своя приближен и фактически собственик на акциите - Георги Попов, заявиха, че ще предоставят собствеността на "сините" на премиера.

След като се появи пред сградата на Министерски съвет, Диков получи отказ от Борисов. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че премиерът няма законно право да бъде собственик на футболен клуб. Според него това е несериозно отношение към феновете и вид провокация, информира bTV.

"Нямам какво друго да правя, освен да ги върна от там, откъдето съм ги взел - от представителя на "НОВЕ Холдинг". Нямам друг избор, след като видяхте, че тук те не искат дори да ги оставя проформа", заяви Диков.

Кралев го посъветва да ги предостави на феновете на тима, като заяви, че след това ще се намери начин клубът да бъде подпомогнат.

"Трябва да попитам. Не мога така да ги мятам в пространството. Няма да ги занеса на феновете, защото не това е волята на Божков. Ако, след този развой на събитията, Васил Божков каже, че волята му е да ги занеса на феновете, ще ги занеса. Правя нещо, което е задължително да се направи като първа стъпка за спасяването на "Левски" и нещото, което го искат господин Кралев и господин Борисов - смяна на собствеността. Тази първа стъпка от страна на господин Божков е направена", заяви Диков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари