Бойко Борисов бил без нито едно пътно нарушение

0

Премиерът Бойко Борисов пак подкара сам джипката.

При неделното си посещение в Благоевград, министър-председателят настоял сам да вземе разстоянието от София до областния град, за да може лично да усети как се кара по наскоро ремонтирания главен път Е-79, разкрива „Всеки ден".

Борисов влязъл за пореден път в задочен спор със служителите от Национална служба „Охрана" (НСО), които за пореден път настоявали Борисов да не шофира сам от съображения за сигурност. Охранителите му не могли да се противопоставят, а и Борисов все пак склонил още една кола на НСО да кара зад него. Така премиерският джипТойота" потеглил от Банкя по главен път Е-79, а Бойко взел разстоянието за близо час и половина. А от кортежа на министър-председателя обясняват, че премиерът е карал без нито едно пътно нарушение. През трасето той нито карал с превишена скорост, нито надигал глас срещу останалите участници в движението, които дори го изпреварвали.

„Останалите шофьори въобще не се впечатлиха, че минава премиерския кортеж. Те явно дори не разбраха това", коментираха наши източници. В типичния си дух Борисов пък коментирал на спътниците си от охраната, че по направените от него пътища направо се лети и не разбира защо някои от шофьорите карат като за рали, след като дали да караш с 100 или 200, пак стигаш за отрицателно време.

Истински фурор предизвика идването на Борисов, който присъства на откриването на един от санираните блокове по националната програма. От шофьорското място Борисов помаха на събралите се благоевградчани, които с бурни аплодисменти приветстваха идването на премиера.

Бойко Борисов не за първи път се качва сам зад волана. Разстоянието София - Благоевград министър-председателят взе и преди 4 години, когато обаче претърпя лек инцидент. Лично управляваният от него джип беше ударен от друга кола на НСО, след като Борисов обърка пътя. Ориентирайки се по пилотна кола на КАТ, която завила на дясно, Бойко рязко спрял и тогава бил ударен отзад от ескортиращата го кола на Националната служба за охрана. Премиерът сам е признавал, че често качва при себе си и министри, като най-честите му пасажери са Петър Москов и Ивайло Московски.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари