Бойко Борисов: Ако това с Живко Коцев се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, но без знаковите им лица

0
Никой от ДПС не се е намесвал по темите правителство и споразумение, категоричен бе лидерът на ГЕРБ
Никой от ДПС не се е намесвал по темите правителство и споразумение, категоричен бе лидерът на ГЕРБ

Никой от ДПС не се е намесвал по темите правителство и споразумение, категоричен бе лидерът на ГЕРБ

От това, което виждам доминира старият кабинет - кабинетът "Денков-Габриел", и особено с такива знакови министри като Георги Гвоздейков, Кирил Вътев, заместник-министрите, които са назначение от партията на "Промяната", в екологията, в образованието. Имаме всъщност три-четири нови имена. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, след полагането на клетва от новия служебен кабинет с министър-председател Димитър Главчев.

Борисов се обърна към избирателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), като каза, че през двете седмици на преговори никой от ДПС не се е намесвал по темите правителство и споразумение. Освен между Кирил Петков и Делян Пеевски по темата със 160-те души, необходими за гласуване за тези регулаторите, уточни Борисов, предаде БТА.

По думите му с финансов министър Асен Василев и външен министър Мария Габриел това служебно правителство е щяло да изглежда по съвсем друг начин за всички. Тези два месеца да използваме в преговори и след изборите да се направи едно истинско коалиционно споразумение и управление, допълни лидерът на ГЕРБ. Те държаха твърдо за МВР министъра и шефа на ДАНС, изтъкна той.

За главния секретар на МВР Живко Коцев, Борисов каза, че го е назначил за директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново още през 2013 г. и затова са го подкрепяли. Той коментира, че е изненадан от това, което чува в последните дни и според него е много важно да се видят снимките и нещата, които излизат. Надявам се Главчев да умее да управлява тези хора, тези два месеца, да се проведат изборите, каза още Бойко Борисов и добави, че ако нещата, които излизат, се окажат истина, те биха работили с ПП-ДБ, но без техните партийни знакови лица.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че последният му разговор с Димитър Главчев е бил преди години, в старият парламент и не е бил приятен, защото тогава му е поискал оставката. Беше нагрубил колегите от БСП и те поставиха това като условие, припомни Борисов.

Попитан дали ще нарежда на Главчев, защото кариерата му е била свързана с ГЕРБ, Борисов каза, че ако е имал контакт или влияние върху Главчев е нямало да остави този външен министър и други от министрите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мунчо
    Интересно,какво би станало ако някой е съгласен да работи с герб, но без Тиквомир
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари