БОЕЦ внесе сигнал срещу Константин Пенчев

0
Прокуратура, институции, медии, организации, „борци“ срещу корупцията и мафията, всички мълчат за „Люксембургската афера“ и българската връзка
Прокуратура, институции, медии, организации, „борци“ срещу корупцията и мафията, всички мълчат за „Люксембургската афера“ и българската връзка Снимка: БГНЕС

Прокуратура, институции, медии, организации, „борци“ срещу корупцията и мафията, всички мълчат за „Люксембургската афера“ и българската връзка

Мълчат!

Прокуратура, институции, медии, организации, „борци“ срещу корупцията и мафията, всички мълчат за „Люксембургската афера“ и българската връзка – разкритията на Биволъ за фирмата на сина на Конституционният съдия Константин Пенчев с активи за 1.2 милиона! Пенчев е и бивш омбудсман, като по време на своят мандат семейството му се сдобива с два апартамента в центъра на София за над 600 000 лв. Общо почти два милиона лева активи с неясен произход на средствата за тяхното придобиване, пишат от ГД БОЕЦ.

Конституционният съд е една от най-важните институции. Случайни там няма. Решенията на този орган обслужващи и защитаващи интересите и властта на мафията са всеиззвестни. Едно от най-знаковите е решението, че Пеевски може да остане депутат в парламента, след като бе избран за шеф на ДАНС и се отказа след това под натиска на гражданските протести. Противоконституционно решение в полза на господаря, срамна страница в съдебната история на България.

Разследване на Биволъ по изтеклите от Люксембург документи показва, че Любомир Пенчев, син на Константин Пенчев има регистрирана фирма в Люксембург с активи за 1.2 милиона лева. Биволите припомнят и за придобитите апартамента от Пенчев и син през 2014г. за над 600 000. Сумарно двамата имат имоти и активи за почти два милиона лева. Важният въпрос е „От къде са им парите?“. И БОЕЦ това питаме.

Това разследване на биволите изведнъж принуди всички да замълчат. Почти всички медии, опозиция, управляващи. Уж „мутри вън“, уж всички се борят с мафията и корупцията, но се оказва, че някои „мутри“ остават недосегаеми.

БОЕЦ не правим компромиси и изискваме от Гешев и прокуратурата незабавна процедура по сваляне на имунитета на Пенчев и образуване на досъдебно производство срещу него по сигнала ни. Да видим!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари