БМВ няма да съкращават служители, ще ги преквалифицират

0
Германският автомобилостроител BMW не предвижда масови съкращения при прехода към електромобили
Германският автомобилостроител BMW не предвижда масови съкращения при прехода към електромобили Снимка: Matthias Doering/Bloomberg

За разлика от автомобилното лоби и прогнозите на някои икономисти, германският автомобилостроител BMW не предвижда масови съкращения при прехода към електромобили

Компанията залага на преквалификацията, за да запази служителите си, съобщава БТА,  позовавайки се на френската телевизия Бе Еф Ем (BFM).

"Искаме да запазим нашите служители, защото разчитаме на техните умения", заяви главният изпълнителен директор Оливер Ципсе. Според него една висококвалифицирана работна ръка е в състояние да се адаптира към почти всякакви технологии. Компанията планира да вложи необходимите средства за квалификация.

"Силата на групата е, че изпреварва тази технологична трансформация, която освен това е и истински търговски успех", уверява Венсан Салимон, председател на управителния съвет на френското подразделение на Бе Ем Ве.

Автомобилостроителят пусна първата си електрическа кола през 2013 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари