Близо 800 русенски ученици минаха обучение за превенция на наркотичните зависимости

1

Превантивно - информационният център​ в Русе представи своята дейност от началото на годината

В сградата на Превантивно – информационния център /ПИЦ/ се проведе поредното заседание на Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/. На срещата присъстваха заместник-кметът Енчо Енчев, както и представители на различни институции, като бяха обсъдени текущата дейност на центъра и предстоящите инициативи.

Членовете на съвета бяха запознати с финансовия отчет за дейността на Превантивно – информационния център в Русе от началото на годината до края на март. От него стана ясно, че за тримесечието през обучителни сесии са преминали общо 780 ученици по двете национални програми за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда - „Кодово име живот“ 5-7 клас и „От връстници за връстници“ 8-11 клас, съобщиха от Община Русе.

Представен беше и план за дейностите за следващите три месеца. Председателят на ОбСНВ Радостина Пейкова и секретарят на съвета Десислава Лясова информираха присъстващите за разработените програми за превенция - селективна и индикативна, които ще обхванат различни целеви групи – деца, родители, учители, лични лекари и др. По програмите се предвижда и сътрудничество със студенти от РУ „Ангел Кънчев“, които ще партнират на експертите от ПИЦ – Русе.

Началникът на отделението за лечение на зависимости към Центъра за психично здраве – д-р Станислав Иванов, отчете дейността, свързана с групата „Взаимопомощ на родители“ за периода ноември 2022 – март 2023 г. Той представи пред присъстващите своята новосформирана група от 15 човека, като експертите на ПИЦ са били обучени да работят с тях. Д-р Станислав Иванов сподели също, че предстои завършването на разработения от него „Наръчник за родители“.

Следващата голяма инициатива на ПИЦ – Русе предстои през юни – отбелязването на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Една от планираните дейности е да се покани отново Драматичен театър Търговище, който да представи пиесата „Даскалото е COOL“. Съдържанието на спектакъла е подходящо за деца от 13 до 18 години и по интересен начин представя темата за наркотиците и изборите в живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Кво
    Ами те студентите се опушват и вземат от чудните хапчета пък те щели да ги ползват за превенция на наркотици.
  • 2
    2
    ДимчУуууу
    През почивките се начесваха, а след края на мероприятието се нацепиха яко. На първата снимка даже има един дето още преди края е положил баката! Гипс-картооон направо!
  • 4
    1
    Оффф
    На третътъ слимкъ има иднъ уфффсъ дету си й пудпрялъ глъвътъ с ръкъ амъ тя кво общи имъ с привенциъ на наркутицити щори й млогу босъ. Ръботи в РУ-то кът ъсистент амъ в гъбити йъ нямъ. Олей дъ ти имъм провенциътъ на наркутици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари