Благой Георгиев: Видях, че и други са драскали

0
Пиарът му отрича
Пиарът му отрича

“Видях, че има и други надписи, и затова си помислих, че може” - така според в. “Месаджеро” Благой Жорев Георгиев оправдал пред карабинерите надраскването в сряда с монета на инициалите му по антична колона на Колизея.

За вандалския акт на българина съобщиха всички всекидневници на Апенините, идентифицирайки го като 33-годишния халф на руския клуб “Рубин” (Казан). Според вестника “порязването” на паметника от българина е с дължина 4 см.

Личният пиар на Георгиев обаче отрече футболистът да има нещо общо със случая.

“Всичко това е измислица и лъжа, защото по същото време той е бил в Москва. Просто се е получило съвпадение на имена”, отсече Атанас Лазаров.

Поредният позорен сувенир в най-известното място в света за гладиаторски битки идва само 6 дни след този, оставен му от едно ливанско момче. Преди него обаче са се подписали по подобен срамен начин и един канадец, както и един руснак.

Според охраната на музея българинът казал, че видял много надписи по стените на Колизея, заради което изобщо не предположил, че писането може да е забранено.

Дирекцията на музея обяви, че във всички предупредителни табели ще добави на няколко езика и забрана за писане по стените. За това, както и за санкциите от глоби и арест в случай на нанасяне на щети, ще бъде съобщавано и по аудиоговорителите в музея.

В момента Колизеят страда от липса на персонал за охрана - едва 7 души съблюдават реда в паметника и много често не са в състояние да предотвратят нанасянето на щети от туристите.

Според “Кориере дела Сера” монетата, оказала се “оръжие” в ръцете на българина, в действителност била рубла. С Георгиев била и руската му приятелка, която го придружавала за няколкодневна ваканция в Рим.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари