Бивш шеф от военното министерство в неизвестност

0
Адвокатката на избягалия ексшеф заявила, че няма връзка с него от ноември миналата година
Адвокатката на избягалия ексшеф заявила, че няма връзка с него от ноември миналата година Снимка: БУЛФОТО

Пловдивският военен съд обяви за общодържавно издирване бившия началник на варненската териториална дирекция “Социални дейности” към МО Димитър Илиев, пише Novini.bg.

Той е обвинен в присвояване на 60 504 лв. чрез завишаване на цени на строително-ремонтни дейности в курорта Св.св. Константин и Елена, пише "24 часа". Делото бе прехвърлено в града на тепетата заради отводите на магистратите в морската ни столица.

След като Илиев не се явил на заседанието в Пловдив, съдът поискал издирването му. Адвокатката на избягалия ексшеф заявила, че няма връзка с него от ноември м.г.

Тогава той получил 6 г. затвор от военния съд в Сливен, но наказанието не е влязло в сила, тъй като се обжалва. По това дело Илиев също се издирва.

Крупната сума от 60 504 лв. той прибрал през април 2009 г., когато била обявена малка обществена поръчка за възстановяване на ограда и озеленяване на главната алея на Св. св. Константин и Елена.

Фирмата на Милен Христов от Варна трябвало да извърши ремонтите. Бизнесменът е привлечен под наказателна отговорност като помагач в присвояването на парите.

10 дни след сключване на договора Христов съставил акт за извършени строителни дейности, а Илиев го подписал. При ревизия обаче се оказало, че цените на почти всички услуги и материали са надути.

Доставката и монтажът на нова ограда струвал реално 14 000 лв., а в документите са посочени 56 814. С 1929 лв. била увеличена цената на софтуер и окабеляване.

Зелени площи не били оформени, въпреки че за тях са начислени 3642 лв. Христов в момента е в бургаския затвор, където очаква окончателна присъда за друго престъпление, свързано с източване на средства от МО.

На първа инстанция е получил от Сливенския военен съд 5 г. затвор.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари