Бивш съдия: Смущаващо е, че борци с корупцията стават хора, които са избягали от правосъдието ни

0
Според него разпитването на Васил Божков няма да има никакъв ефект
Според него разпитването на Васил Божков няма да има никакъв ефект Видео: NOVA

Докъде ще стигнат обвиненията между МВР и Прокуратурата?

В ефира на „Здравей, България” по NOVA директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев и бившият конституционен съдия Румен Ненков коментираха докъде ще стигнат обвиненията между МВР и Прокуратурата.

„Ние се удавихме в думи. Не виждам ясна цел или програма, които да доведат до това корупцията да бъде приведена в едни по-нормални размери. Да говорим за нулева корупция са празни думи. Такава не може да има, докато има власт”, коментира Ненков.

Според него разпитването на Васил Божков няма да има никакъв ефект. „Той ще повтори това, което е казал пред медиите. Тези, които ще бъдат обвинени от него, ще го отрекат. Целият въпрос опира до това има ли престъпление, или. За да стане това при обвинение за корупция, трябва да бъде проследен пътят на парите. Трябва да бъде ясно как парите от един джоб влизат в друг. Ако изпълнителната власт не работи с Прокуратурата, никакъв резултат не очаквайте. В момента двете воюват помежду си, което вреди на цялата наказателно процесуална система. Има още по-смущаващи елементи. Основни борци с корупцията стават хора, които са избягали от родното правосъдие”, каза още бившият конституционен съдия.

„От думите на Ненков аз като гражданин оставам с впечатлението, че каквито  и чудовищни изнудвания, подкупи реализирани или не, пренесени торби с пари или непренесени, Прокуратурата никога нищо не може да разбере. Става дума за добре работеща организация. Това е споразумение между бившите управляващи и главната Прокуратура. Не вярвам на това, което в момента ни се сервира. Не мога да кажа дали имаме хипотеза за неотложност, но мога да коментирам ефекта. Ако не се беше случило това нещо, изобщо нищо нямаше да започва да се случва. Прокуратурата все пак сега е принудена да започне разпит. Не знам как ще се замажат нещата, но те са много изобретателни. Ние сме свидетели на доста дълъг период в българската история, в който изпълнителна власт в продължение на 12 години действа като организирана престъпна група", коментира Бойко Станкушев.

 По думите му „няма да станем правова държава, докато имаме тази Прокуратура."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари