Биволъ: Бойко Борисов купил на своя приятелка къща за 1.5 млн. евро

1
Нов запис от "Яневагейт" за отношението на Борисов към някои жени
Нов запис от "Яневагейт" за отношението на Борисов към някои жени

Сайтът "Биволъ", който периодично публикува записи на скандални разговори на бившия шеф на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева със съдия Румяна Ченалова, днес разпространи пореден аудиозапис от аферата "Яневагейт". 

Изданието твърди, че в него се говори за министър-председателя Бойко Борисов, който купил на своя приятелка къща за 1.5 млн. евро в Барселона.

Едноминутният запис представлява монолог на Владимира Янева, прекъсван от кратки вмятания на неизвестен мъж (вероятно това е адвокат Момчил Мондешки, за когото Ченалова тази сутрин потвърди, че е мъжът присъствал на срещите с бившата й шефка). В новия запис има само една реплика на другия герой от "Яневагейт" - Ченалова.

В разговора не се споменава името на премиера, но според "Биволъ" този запис следва разказа на бившата председателка на съда, как "ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години", което се чу в предишен запис. В новия откъс Янева коментира отношението му към други жени. Тя обяснява, че е купил на една от тях къща в Барселона за 1,5 млн. евро. Такава сума не отговаря на заявеното от премиера състояние в декларациите му пред Сметната палата.

Вчера Висшият съдебен съвет (ВСС) прекрати проверката, която етичната комисия образува, по аферата "Яневагейт". Проверката спира два месеца, след като от оповестените записи се разбра, че Бойко Борисов е натискал главния прокурор Сотир Цацаров да "опраска" Владимира Янева, а членове на ВСС са я убеждавали, че няма от какво да се притеснява. Мотивът за прекратяването е, че назначена от главния прокурор експертиза е показала, че разговорите са манипулирани. Отделни членове на съвета призоваха проверката да продължи, защото не са изчерпани всички възможности да се установи достоверността на записите.

Ето съдържанието на оповестения ден след това решение нов запис:

Владимира Янева: Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил.

Неизвестен мъж: Сигурно.

Владимира Янева: Така е, ся, има една, на която и купи къща в Барцелона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в "Шервиньо"*, забраих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от "Котараците" жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол.

Неизвестен мъж: Ъ-хъ.

Владимира Янева: И… Макар че тоя му беше много близък приятел той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана.

Неизвестен мъж: (въздиша).

Владимира Янева: Но към нея определено имаше отношение, в смисъл, не му беше като за едното чукане.

Неизвестен мъж: Да. (въздиша).

Владимира Янева: За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.

Неизвестен мъж: Ъ-хъ.

Владимира Янева: Което е страшно неприятно да ти кажа.

Румяна Ченалова: Ужасно.

Владимира Янева: Все пак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари