Безплатни прегледи за туберкулоза в Русе

0
Освен преглед и изследвания за хората, при които има съмнение за болестта, всеки желаещ може да си направи и скрининг за риска от туберкулоза
Освен преглед и изследвания за хората, при които има съмнение за болестта, всеки желаещ може да си направи и скрининг за риска от туберкулоза

До края на работната седмица ще се проведе кампанията на здравното министерство за безплатни прегледи за туберкулоза.

Кампанията се прави за четвърта година с финансиране от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. В Русе прегледите ще бъдат в Тубдиспансера на „Алея Лилия“ №1.

Освен преглед и изследвания за хората, при които има съмнение за болестта, всеки желаещ може да си направи и скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации, информира Арена Медиа.

При откриване на случаи на туберкулоза хората ще бъдат приети в болница и поставени на лечение веднага. Откакто се провежда кампанията (за пръв път през 2009 г.) в рамките й са анкетирани над 87 хиляди българи и са открити почти 1000 случаи, насочени за лечение, както и над 3300 души с латентна туберкулозна инфекция, насочени към химиопрофилактика.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари