Бежанка роди, докато прескача граничната ограда

0
Майката и детето са добре, но се наложило да бъдат изпратени в центъра от затворен тип в Любимец
Майката и детето са добре, но се наложило да бъдат изпратени в центъра от затворен тип в Любимец

Бежанка от Ирак получила родилни болки, докато прескачала телената ограда в Сакар при опит за нелегално влизане в България в края на миналия месец, пише "Монитор".

 

25-годишната жена тръгнала да форсира държавната граница в Сакар въпреки че била в 9-ия месец. Дори и това не я спряло да прескача високата телена ограда, монтирана в района. По време на усилието обаче получила контракции и тръгнала да ражда още там, на полето. За щастие на самите бежанци ги засекли от „Гранична полиция”.

Родилката е докарана в Хасково за отрицателно време, точно за израждането на здраво момченце с мерки 52 см и 4.350 кг. Майката и детето са добре, но се наложило да бъдат изпратени в центъра от затворен тип в Любимец, за изясняване на самоличността. Освен бременна иракчанката тръгнала към България без пари и документи.

Бежанките са много безотговорни към здравето, своето и на собствените си деца, коментират хасковски лекари, занимаващи се отдавна с арабските пришълци. Те отказват да влязат в болница или ако са настанени там заради форсмажорни обстоятелства, бързат да избягат при първия удобен случай. Сирийка пред помятане е изправила на нокти хасковското АГО с опитите си да напусне, въпреки че това най-вероятно ще коства живота на детето й.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари