Бежанец се грижи за прическите на футболистите от Лудогорец

0
Тимът на „Лудогорец” не излиза на терена, без да мине през ръцете на Ахмед аяд Али
Тимът на „Лудогорец” не излиза на терена, без да мине през ръцете на Ахмед аяд Али Снимка: БТВ

Преди всеки мач на „Лудогорец” за визията на футболистите и по-точно техните прически се грижи Ахмед аяд Али – иракски бежанец и фризьор, предаде БТВ.

Той прави косите на момчетата и за големия мач от Шампионска лига между „Лудогорец” и ПСЖ.

Машинката и ножицата сякаш са част от Ахмед, а всеки седнал на стола му си тръгва с усмивка и селфи.

Той е в България повече от 5 години. Идва като бежанец от Ирак и остава като фризьорът на повечето известни спортисти у нас.

Тимът на „Лудогорец” не излиза на терена, без да мине през неговите ръце, а на волейболния ни отбор носи късмет на Евро 2015.

Фризьорът споделя, че всеки футболист иска нещо различно, иска да се отличава от останалите. Най-суетни са Вура, Сесиньо и Анисе. Най-малко претенции има Владо Стоянов.

За първи път Ахмед подстригал известен футболист у нас случайно. „Лудогорец” искали да купят футболист от Ирак, който Ахмед познавал от детство. Отишъл до Разград да се види с него, взел си и машинката, за да му направи косата преди пробите.

Той направил прическа на своя съгражданин и един от футболистите на отбора поискал същата прическа.

„И започнах първо с Авора. Той звънна на един друг футболист – Анисе. И така… по едно време дойде при мене на Кубрат брат му – Тервел, и волейболисти много. Алексиев, Владислав Николов, Тодор Скримов, Николай Николов”, разказва иракчанинът.

Той пътува навсякъде с „Лудогорец”, за да направи прическите им преди всеки мач.

Преди да започне да се грижи за визията на популярните ни спортисти, Ахмед имал нелек живот. Семейството му бяга от Ирак в Сирия, след това от Сирия в България. Войната, бомбите и оръжията са неща, за които не иска да си спомня.

„Имаше много бомби, самолети стреляха, хората стреляха навън. На всеки 5-10 минути има проблем някъде. Може да тръгнеш на училище или на работа и да ти се случи нещо. Това, което се случваше в Сирия, беше по-трудно да се преживее, отколкото в Ирак. Защото в Ирак проблемите не са навсякъде, има определени места. А в Сирия беше почти навсякъде”, казва Ахмед.

В салона си в „Студентски град” той подстригва само мъже, отказва на жените. Притеснява се, че ако обслужва дами, ще започне да говори като тях: „Защото нали знаете повечето фризьори, които работят с жени малко меко говорят”.

Ахмед има и своите топ три на известни спортисти, за чиито коси иска да се погрижи – Димитър Бербатов, Григор Димитров и Лазар Ангелов.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари