Без увеличение на парно и топла вода до края на зимата

0
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава цената на топлинната енергия, каза Иван Иванов
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава цената на топлинната енергия, каза Иван Иванов

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава цената на топлинната енергия, каза Иван Иванов

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава цената на топлинната енергия, тъй като се очертава цената за февруари, по която "Булгаргаз" ще продава природен газ на крайните снабдители и на топлофикациите, да бъде под 130 лева за мегаватчас. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти след края на днешното открито заседание на регулатора, на което беше обсъден доклад, свързан с предложената от обществения доставчик цена на синьото гориво за следващия месец, предаде БТА.

"Тези български граждани, които ползват парно отопление в столицата и големите български градове, трябва да бъдат спокойни, че до края на отоплителния сезон няма да има промяна в цената на топлинната енергия", коментира Иванов. Фактът, че цената на природния газ през февруари ще с близо 30 процента по-ниска спрямо настоящата, е добра новина и за индустрията, защото ще даде един комфорт при използването на природния газ", коментира той.

На въпрос дали цената на топлинната енергия ще се повиши след края на отоплителния сезон, Иван Иванов отговори, че КЕВР ще следи ценовите нива на природния газ и тогава ще може да се каже. Той посочи, че прогнозната годишна цена на природния газ, който регулаторът определи за топлофикационните дружества за този отоплителен сезон, е 122 лева за мегаватчас.

"В края на отоплителния сезон ще направим изчисления и бъдете сигурни, че каквото може, Комисията ще направи, за да защити интересите на българските граждани", допълни председателят на КЕВР Иван Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Русенец
    Е то и тва остана и ще ви запалят живи бе боклук!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари