По-скъп ток ще плащаме от утре

1
Днес КЕВР ще приеме окончателното решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода
Днес КЕВР ще приеме окончателното решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода

Днес КЕВР ще приеме окончателното решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода

Очаква се Комисията за енергийно и водно регулиране да приеме окончателното решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода, които ще влязат в сила от 1 юли и ще важат за следващия едногодишен период. Предвижда се електроенергията за бита да поскъпне с около 4-5 процента, а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до половин процент.

Първоначалните разчети на Комисията предвиждаха увеличението на цените на тока да е по-ниско с около процент от сега очакваното поскъпване с 4-5 на сто, но се наложи те да бъдат преразгледани, след като служебният енергиен министър Росен Христов в последните дни на мандата си издаде заповед, с която бяха променени квотите за регулирания пазар на държавната ТЕЦ “Марица Изток – 2”.

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов вече обяви, че предвижданото повишение на цените на парното и топлата вода е под половин процент средно за страната.

Новите цени на тока за бита, парното и топлата вода влизат в сила от 1 юли и ще се запазят през следващия едногодишен период, освен, ако няма драстични промени в цените на газа и въглеродните емисии, от които зависят и техните цени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    русенец
    В статията е споменато защо е увеличението. Държавата изкупува част от тока (или май плащаше за студен резерв) НА ВЪГЛИЩНАТА ЦЕНТРАЛА ТЕЦ “Марица Изток – 2" , иначе тя отива на закриване и уволнение на хиляди служители. Проблема е че тока от въглища е най-скъпия ток и ще става по-скъп докато накрая пазара сам ще наложи закриването на такива централи. Гърция инвестира ударно във възобновяеми източници (Ние също) и вероятно ще купуваме евтин слънчев ток от тях скоро...
  • 1
    14
    пуу е
    на маека ви в мръсната подка!
  • 4
    13
    До възмутен
    Но първо пред очичките му да бъде избите семейството му да си знае!
  • 6
    12
    Възмутен
    Тази нагла гробарко-седерастка СВИНЯ Ибанчо трябва да бъде увесен на някой кран за останалите крадливи отрепки!
  • 10
    11
    Лили
    След като цената на газа пада , защо се увеличава цената на тока??? Някой пак ще открадне милиарди от нас!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари