Без срок на годност върху опаковките

0
Технологията на "умната" опаковка най-вероятно ще бъде внедрена в ЕС за 2-3 години
Технологията на "умната" опаковка най-вероятно ще бъде внедрена в ЕС за 2-3 години

В европейските държави скоро може да се откажат от задължителното за производителите посочване върху опаковките на минимален срок на годност на храните.

Това ще бъде заменено със максимален срок на годност и "умни" опаковки с електронни чипове, които ежедневно ще определят свойствата на продукта и ще подават от зелен до червен сигнал, което ще показва дали продуктът става за ядене.

Руските компании ще се опитат максимално бързо да пренесат този опит в страната си, съобщават пред вестник "Российская газета" от Асоциацията на компаниите за търговия на дребно (АКОРТ), предаде "Фокус". От там подчертават, че руските производители винаги следят най-новите разработки в чужбина.

Експертите прогнозират, че технологията на "умната" опаковка най-вероятно ще бъде внедрена в ЕС за 2-3 години. 

Инициативата за въвеждането на "сигнализиращите" опаковки е на германското земеделско министерство. Министър Кристиан Шмидт каза, че планира вместо "минимален срок на годност", който се печата върху опаковките, да се посочва "максималният срок на годност" на продуктите. Все пак в Германия информацията за срока на годност е само препоръчителна. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари