Бесарабски българи искат зелен коридор за евакуация

1
Българи с двойно гражданство не могат да напуснат Украйна заради мобилизацията, а други не могат да се евакуират заради липса на гориво
Българи с двойно гражданство не могат да напуснат Украйна заради мобилизацията, а други не могат да се евакуират заради липса на гориво Снимка: БНР

Българи с двойно гражданство не могат да напуснат Украйна заради мобилизацията, а други не могат да се евакуират заради липса на гориво

Българските власти да съдействат за осигуряване на "зелен коридор" за евакуация на бесарабските българи от Украйна. За това призоваха бесарабски студенти в България.

Част от младите бесарабски българи следват в Софийския университет "Свети Климент Охридски" и в УНСС. Те съобщиха, че близките им в Украйна не са евакуирани и има реална опасност за живота им, съобщи БНР.

"Вече една седмица моят народ води кървава битка за правото си на съществуване. Станахме свидетели на една нимислима за 21 век война", каза Анна Великова.

От организацията на бесарабските българи обясниха, че българи с двойно гражданство не могат да напуснат Украйна заради мобилизацията, а други не могат да се евакуират заради липса на гориво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари