Белодробната болница в Русе ще климатизира болнични стаи

5
Русенската белодробна болница представи бизнес програма за следващите три години
Русенската белодробна болница представи бизнес програма за следващите три години Снимка: СБАЛПФЗ Д-р Димитър Граматиков

Русенската белодробна болница представи бизнес програма за следващите три години

„Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе” ЕООД представи бизнес програма за периода 2024 – 2026 г. на Общинския съвет – Русе.

Болницата е единствената специализирана болница за белодробни заболявания в област Русе. Тя е най-голямата и най-добре работеща в страната, при прилагане на най-модерни, съответстващи на своето време диагностични и лечебни методи.

Прогнозните приходи на лечебното заведение за всяка година от периода 2024 г. – 2026 г. са в размер на 4 500 хил. лв., основно от стационарната дейност по договори с НЗОК, високоспециализирани дейности, договор с МЗ, както и от доболнична помощ с насоченост към профилактична и клинико-лабораторна дейност.

Прогнозните разходи са в размер на 4 450 хил. лв. за всяка година от периода, като от тях 60% са за трудови възнаграждения и осигуровки на персонала.

Инвестиционната програма на дружеството е насочена към текущи инвестиционни дейности, свързани с поддръжката и подмяната на необходимата апаратура за осъществяване дейността на лечебното заведение и предвижда:

  • климатизация на част от помещенията за лежащо болни – 20 000 лева;
  • подмяна на амортизирана медицинска техника – 25 000 лева;
  • подмяна на компютърна техника – 10 000 лева;
  • надграждане на система за видеонаблюдение – 5 000 лева;
  • изграждане на адекватна защита на информационната структура на болницата и привеждането ѝ в съответствие с нормативните изисквания – 70 000 лева;
  • текуща подмяна на амортизирани мебели за болнични стаи и лекарски кабинети – 10 000 лева;
  • профилактика и модернизиране на съществуващата инсталация за отопление – 10 000 лева;
  • ремонт на прилежащите към сградата открити площи – 25 000 лева;
  • стартиране на инициативата за разширяване на Диагностично-консултативния блок със собствени средства, със стойност на проекта около 600 000 лева.

Бизнес програмата на лечебното заведение е съобразена с промените в нормативната уредба, касаещи минималните осигурителни прагове на различните категории персонал.

Предстои в края на януари Общинският съвет да одобри бизнес програмата на „Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе” ЕООД за периода 2024 – 2026 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Moni levi
    Стаите да са двама,трима,то е коптор,мизерия,шефа им е умряла буболечка,без инициатива,ужас..
  • 5
    2
    Stoian
    Климатизиране на стаи,те едни стаи,по десет човека вьтре, нови стаи трябва,ново отделение,пьлна мизерия,нови санитарни възли,но този мухлю Дачев,нищо не прави!За нищо не става! Трагедия!
  • 9
    1
    Втрещен
    "Прогнозните приходи на лечебното заведение ..." ?! Готино, приходи трябва да има. Странник съм в земя позната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари