Базата край езерото "Липник" се оказа тясна за украинските гребци, но те са благодарни

3
Близо 50 души състезатели и треньори от националния юношески отбор по кану-каяк вече са настанени на гребната база край езерото "Липник"
Близо 50 души състезатели и треньори от националния юношески отбор по кану-каяк вече са настанени на гребната база край езерото "Липник" Видео: NOVA

Близо 50 души състезатели и треньори са вече на гребната база край езерото "Липник"

Русе приюти най-добрите млади гребци на Украйна, предава Наталия Йорданова за NOVA

Близо 50 души състезатели и треньори от националния юношески отбор по кану-каяк вече са настанени на гребната база край езерото "Липник".

Пристигнаха и лодките на украинските състезатели и те вече тренират.

Треньорът от клуба по кану-каяк "Локомотив" Русе Евгени Недев заяви, че е постъпило запитване от Международната федерация за възможността спортистите от Украйна, които са били заварени от конфликта на лагер в Турция, да завършат подготовката си. Молбата е била към всички европейски страни, но украинците са избрали Русе заради близостта със страната им, а освен това мъжкият отбор в момента е в Румъния, което също е близо.

Той добави, че въпреки липсата на достатъчно място и капацитет, засега всичко е наред и базата се справя със ситуацията.

Треньорът на националния отбор по кану-каяк на Украйна Едем Мурадасилов изрази благодарността си и задоволството от условията за тренировка, както и от грижите на домакините, въпреки липсата на достатъчно място.

Очаква се един месец да продължи лагера на украинските национални отбори на базата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари