Баща и син се признаха за виновни за отглеждане на марихуана в Сандрово

1
Бащата си признал също, че има незаконен пистолет "Макаров"
Бащата си признал също, че има незаконен пистолет "Макаров"

Обвиняемите за отглеждане на марихуана в с. Сандрово се признаха за виновни.

В рамките на един час Окръжен съд – Русе одобри и двете споразумения между прокурори от Окръжна прокуратура и защитниците на обвиняемите баща и син наркоразпространители.

Синът П. Г. на 19 години се призна за виновен и по двете повдигнати му обвинения: в съучастие с баща си държал с цел разпространение марихуана на обща стойност 99,44 лв. и също в съучастие от м.юли 2019 г. до 28.10.2019 г. в с. Сандрово засял и отглеждал растения от рода на конопа на стойност 3744 лв. За първото престъпление П. Г. прие да му бъде наложено наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, а за второто – една година лишаване от свобода. По силата на закона така определените наказания са групирани и е определено по-тежкото от тях, което е отложено за изпитателен срок от четири години и шест месеца, съобщиха от Окръжен съд - Русе.

Освен за тези две обвинения, бащата П. П. се призна за виновен и за още едно – без да има надлежно разрешение придобил и държал пистолет „Макаров“ и 55 бр. патрони. За всяко едно от трите престъпления са определени наказания една година лишаване от свобода, които се групират и обвиняемият П. П. прие да изтърпи една година лишаване от свобода при първоначален общ режим, като се приспада времето, през което е бил задържан под стража от 28.10.2019 г.   

И двата съдебни състава приеха, че споразуменията не противоречат на закона и морала и следва да бъдат одобрени, а наказателните производства – прекратени. Със съдебните определения са отнети в полза на държавата наркотичните вещества, растенията, огнестрелното оръжие и боеприпасите, 4 мобилни телефона, лаптоп, гриндери и множество вещи, които са били част от оборудването на наркооранжерията.

Одобрените от съда споразумения не подлежат на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари