Барни Ръбъла докара правото до брак

1
Господи, пази ни от пишман юристи!
Господи, пази ни от пишман юристи! Снимка: БГНЕС

Без съмнение уникално изказване на Министърът на правосъдието, Потресът на правото, Барни Ръбъла на закона относно промените в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс. Промените били като мъж и жена в брака. Е, все ми се е случвало да сравнят правото с какво ли не, ама чак с мъж и жена в брак. Добре, че все пак не каза, че са във фактическо съжителство!

И като юрист веднага си задавам въпросът, ако промените съществуват в брак, ако има несходство в характерите /защото според мен взаимно си противоречат/, то ще се стигне ли до развод на правни норми? И кой ще е виновен за разпадане на брачната връзка, която ще бъде лишена от съдържание и смисъл? А децата /в случая пострадалите от брака/, как ще продължат нататък и кой ще ги издържа?

Признавам, че Барни Ръбъла разкрива пред мен необятни и неподозирани досега висини и обяснения и размисли по отношение на правото. Осъзнавам, колко съм консервативна и задръстена в отношението си към правото и закона. Така трябва да се мисли! Нормите са мъж и жена! Само където не каза коя точно норма е …ами таковала другата!

Господи, пази ни от пишман юристи!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари