Доц. Киселова се усъмни в компетентността на юристите в МВР

0
Всички очаквахме повече, подчерта преподавателят по Конституционно право
Всички очаквахме повече, подчерта преподавателят по Конституционно право Видео: NOVA

Всички очаквахме повече, подчерта преподавателят по Конституционно право

През последните 48 часа си задавам два въпроса. Първият е доколко са компетентни юристите в МВР? И вторият – колко компетентни са онези хора, които се занимават с имиджа на правителството? И отговорите не са много радостни. И с колеги, и със студенти си говорим, че са очаквали повече компетентност и са разочаровани”. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS доцент Наталия Киселова, преподавател по Конституционно право в Софийския университет

"Ако обвинението им е в качеството им на длъжностни лица – да, трябва да има следовател при провеждането на разследване", посочи тя в отговор на въпроса има ли спор дали следовател трябва да провежда разследването на лица, които са били членове на Министерски съвет.

Ако трябва да бъдем обективни – първо МВР влезе без белезници. Имаме едно уважително, не унизително отношение към хора, които са свидетели и евентуално ще станат обвиняеми. Няма насочено оръжие. МВР от тази гледна точка си е научило урока. Но това не е достатъчно – трябва да има достатъчно данни, за да могат да убедят прокуратурата."

Според нея провеждане на разследване по ”неотложност” е въпрос на преценка. „Ако внимателно четем НПК – става дума за прикриване на следи, загуба на следи или нещо, което не може да се повтори и е уникално. Оттук и въпросът  дали всички тези действия са неповторими. Сигурно е възможно да бъдат повторени и обискът, и огледа. Или е въпрос на тактика на полицията в разследването”, посочи Киселова.

Тя коментира и твърдението на Борисов вече е бил викан в ГДНП по точно такива обвинения през декември по твърдения на Васил Божков. „Става дума за обвинения или подобни въпроси? От прокуратурата ли се знае, че е образувано и досъдебно производство по твърденията на г-н Божков? Защото, ако е образувано – това ще бъде част от процесуално-следствените  действия в едно вече образувано производство. А в другия случай – ще е основание да се образува самостоятелно производство”, подчерта тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Деница
    Майко мила! Преподавател по конституционно право коментира действия по разследването, по Наказателно правни въпроси...и се изказва, че се съмнява в компетенциите на юристите в МВР, като на половината от тях, а сигурно и повече е преподавала именно тя, а може би и все още преподава! Лично аз бях на нейни лекции в Академия на МВР - на първа лекция тази Ентелегентна Доцентка каза на всичките 18 годишни курсанти следното : "Не знам дали мразя повече шапкари с дъвки или просто шапкари". Тя дори не е сигурна в отговорите си! Защо правите интервю с човек, който не е специалист в дадена област и то по такъв важен въпрос? Предполага си някакви неща жената...
  • 1
    2
    Лила
    Брей тази мрънкащата Само тя компетентна Аман от такива Остави младите на мира стига акъли
  • -3
    1
    Любопитен
    А тоъ Рашков доцент по фентэзи литература е? Нали уж е юрист. Горкине му студенти. После Гешев им бил виновен за нивото на правосъдието ни. Не. Виновни са такива даскали кото Рашков
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари