Ще се окажат ли трусовете в съдебната система препъникамък за Шенген?

1
Коментар на юриста по международно право Ивайло Дерменджиев
Коментар на юриста по международно право Ивайло Дерменджиев Видео: NOVA

Коментар на юриста по международно право Ивайло Дерменджиев

Трусовете в съдебната ни система може да се окажат поредния препъникамък за България по пътя ѝ към Шенген. Прогнозата е на юриста по международно право Ивайло Дерменджиев, който ръководи и Висшия адвокатски съвет. Той коментира, че е под въпрос дали прокурорите, които поискаха оставката на Иван Гешев, реално ще гласуват за отстраняването му.

Ние сега сме в процедура, за да бъдем най-накрая приети в Шенген. Е какво ще си мислят евродепутатите, съответно Комисията и държавите, след като четат всичко, което се случва тук при нас? Трябва ли да бъдем в Шенген, или не. И това директно засяга държавата, защото невлизането в Шенген струва много пари на държавата”, смята Дерменджиев, предава NOVA.

Интересно ми е дали хората, които са внесли искането за отстраняване на главния прокурор, ще имат различна позиция, когато гласуват това отстраняване. Нищо няма да ме учуди. Няма да изключа и възможността главният прокурор да изкара целия си мандат”, допълни юристът по международно право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари