Българско училище в Чикаго празнува 24 май

0
Тази година духът и настроението в Малко българско училище в Елк Гроув са по-приповдигнати от обикновено
Тази година духът и настроението в Малко българско училище в Елк Гроув са по-приповдигнати от обикновено Снимка: Елена Цанева / БНР

С манифестация, празничен концерт и новозакупена сграда празнува 24 май Малко българско училище в чикагското предградие Елк Гроув.

За емигрантските деца манифестацията е преживяване от днешния ден, в което според Никол Димитрова има „народна музика, и там всичките родители пляскат и виждат всичките ученици с българското знаме в ръката им…“, предава БНР.

Учениците в Малко българско училище (МБУ) в Елк Гроув от седем години спазват традицията да се манифестира на 24 май. Не пропускат и празничния концерт в който всяко от 650-те деца, които се учат, има участие в някои от 18-те клуба, кръжоци, певчески или 8-те танцови състава.

А към създадените вече традиции сега има и нещо съвсем ново.

„Тази година духът и настроението са по-приповдигнати от обикновено, тъй като училището става първото училище извън България, което с помощта на родители и българските бизнеси в Чикаго ще успее да закупи собствена сграда“, казва Живка Петрова, директорката на МБУ.

След 2 годишни усилия и кампания по набиране на близо 200 000 долара сделката е на финала. Сградата ще има 13 класни стаи и голям многофункционален  салон за децата от училището.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари