Български треньор с разказ за бягството от войната и кошмарното пътуване до България

0
Три автобуса с хора от Украйна пристигнаха тази сутрин на българска земя
Три автобуса с хора от Украйна пристигнаха тази сутрин на българска земя Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Три автобуса с хора от Украйна пристигнаха тази сутрин на българска земя през граничен пункт "Дуранкулак" и Дунав мост при Русе

Част от тях ще бъдат транспортирани във Варна.

Войната в Украйна принуждава и бившия българският футболен национал Веселин Бранимиров да бяга. Той е помощник-треньор в украински футболен отбор. След започването на бойните действия решава да напусне страната и да се прибере у нас, разказва Bulgaria On Air.

Свързва се с българските власти, но докато чака съдействие и организация от тях решава, че времето му за бягство изтича и решава да се спасява с приятели и колеги.

Когато зазвучават сирените за тревога той е без транспорт, но успява да се организира с още 12 души и тръгват с микробус.

"Бяхме се запътили към полската граница, но в движение не получихме информация, че там е непроходимо. За това, че някакъв мост е бил взривен. И затова решихме да се отправим към румънската граница в град Черневци. Приблизително около 24 часа пътувахме с 2 малки почивки, защото имаше невероятни задръствания по време на пътя. Особено когато се влизаше в областта, където е град Черневци. Там имаше проверки. На документите на всеки автомобил и преди да се мине през всеки мост", разказа треньорът.

Бранимиров и спътниците му обикалят от граница на граница. Навсякъде има километрични опашки. Гледката там е една и съща. И така след дни пътуване, Бранимиров вече е у дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари