Български евродепутати призовават са санкции срещу олигарси около Путин

0
Евродепутати искат ограничения за хората от "Списъка на Навални"
Евродепутати искат ограничения за хората от "Списъка на Навални"

Става дума за олигарси, подкрепящи войната в Украйна

Евродепутати искат ограничения за хората от "Списъка на Навални". Това са стълбовете на режима, които подкрепят агресията в Украйна. Списъкът е от 6000 души, предимно от олигарси около Путин. Включително шефът на "Газпром". Нелогично е те да се придвижват свободно в ЕС и да използват активите му. Затова над 50 евродепутати призоваваме да се включат в санкциите. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев.

По думите му всяка страна в Европейския съвет може да има разнопосочни мнения по казуса.

"Нашата солидарност е и с демократично мислещите руски граждани, които не желаят войната", обясни той. И изказа своето мнение по въпроса с политическата ситуация у нас.

"Президентът ни е с ясна проруска геополитическа насоченост. Кабинетът на Петков трябваше да осигури газ за следващия отоплителен период. Той е знаел какво ще се случи и е трябвало да осигури седемте танкера втечнен газ, както и слотове за разтоварване. Така щяхме да се откъснем от "Газпром", както и от "Лукойл". Парите на тези компании отиват директно за финансиране на войната в Украйна. Има възможност да се направят дългосрочни договори с доставчици на втечнен газ, както и на тръбен газ", подчерта Ковачев.

Според него могат да се поискат от доставчици на газ оферта.

"Кабинетът на Борисов купи 20% от терминала за втечнен газ на Александруполис. До няколко месеца той ще бъде готов", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари