„Българската пролет“ е оригиналът на патриотизма

1
Велизар Енчев е независим народен представител и председател на ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“
Велизар Енчев е независим народен представител и председател на ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“

Велизар Енчев е независим народен представител и председател на ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“.

Ето и неговия анализ за политическата обстановка у нас:

Тези дни излезе анализ, че у нас рейтингът на националистическите партии пада, докато този на сродни организации в Европа се вдига поради усложнената обстановка с нашествието на емигрантите. Защо се случва така?

Защото и Атака, и НФСБ, и ВМРО са били или в момента са в коалиция с управляващите, които със своята политика на сляпо следване на директивите от Брюксел са най-отговорни за нашествието на имигрантите. Нека погледнем истината в очите – Атака подкрепи първия кабинет на Борисов и правителстото на Орешарски. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са съуправляващи с ГЕРБ, Реформаторите и АБВ и приказките им, че не управлявали, а само подкрепяли правителството, което изпълнявало тяхната програма, са откровени глупости. Нищо от програмата на НФСБ и ВМРО не е изпълнено – нито закриването на новините на турски по БНТ, нито строежът на оградата по южната ни граница, нито спирането на източването на енергетиката от двата американски ТЕЦ-а в Гълъбово, нито премахването на плоския данък. Нещо повече – въпреки резервите на двете партии, ГЕРБ взе 16-милиардния заем и заема от 1 милиард лева за санирането на

панелките.

На местните избори се видя, че НФСБ губи подкрепа. Причината е тотално сбърканото поведение на ръководството на тази партия, което плахо критикува кабинета за грешните му стъпки, но в пленарната зала на парламента винаги подкрепя управлението. Доскоро и аз се удивлявах на това раздвоение, даже се възмущавах, но в един момент разбрах, че това са политически шмекери, които гледат на политиката като на долнопробна търговия. Хората могат да бъдат лъгани дълго, но не безкрайно. Година и половина след парламентарните избори през 2014 година избирателите на НФСБ прозряха, че са измамени и наказаха тази партия.

Как се представи „Българската пролет“ на местните избори? Партията ни бе съдебно узаконена на 30 юли 2015 г. Но при вписването ни в регистрите на съда съдията допусна очевидна техническа грешка – вместо 2015 г., написа 2012 г. Решихме, че това е случайно. Но тази „случайност“ ни струваше точно три седмици преписка между съд и прокуратура за поправяне на грешката. На 23 август съдията издаде решение с поправената грешка, но в документа бе допусната нова техническа грешка – сега пък бе сгрешена датата на съдебното решение. Това вече не бе случайност, а преднамерен саботаж, който ни струваше нови три седмици за поправяне на „грешката“.

На изборите се явихме без нито една местна структура, участвахме само в 19 процента от избирателните райони и постигнахме следните резултати – двама общински съветници в Червен бряг, един общински съветник в Козлодуй, кметове на селищата Бели извор /Врачанско/ и Паламарци /Търговище/.

От тези избори разбрах нещо много важно – вече не може да постигнеш успех на избори без сериозно финансиране, без подкрепата на социологическа агенция и на поне една телевизия, без помощта на бизнеса, който контролира вота по места. Звучи тъжно, но това са фактите. Изборите се опорочиха и от чиста политика и борба на идеи се изродиха в технология и непочтени комбинации.

В навечерието на президентските избори, на които „Българската пролет“ ще участва със своя двойка, задължително трябва да дадем оценка на мандата на Росен Плевнелиев и тя е лаконична: Това е най-слабият президент след 1989 година. Но за това е виновен не той, а неговият ментор – Бойко Борисов. Той го назначи на този пост, той трябва да отговаря за неговите действия, някои от които провокираха обтягане на отношенията между България и Русия.

Плевнелиев обаче само говори и от това не произтича нищо, защото изпълнителната власт е в ръцете на премиера, който е истинското бедствие за националните интереси. Той е пряко отговорен, както самият си призна, за спирането на два жизненоважни за нас енергийни проекта – АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

За съжаление България е страната, в която на власт е принципът на отрицателния подбор. В тази страна излязоха аудиозаписи на две съдийки, уличаващи премиера в намеса в работата на съдебната система, но последствия за него нямаше. И няма да има, докато народът спи, медиите са зависими от властта, а правосъдието обслужва престъпниците.

Проблемът на България е нейният министър-председател. В тази държава той е господарят и на парламента, и на прокуратурата, и на съда, и на МВР, и на финансите, и на всяка институция, от която зависи нашия живот. Той назначава прокурорите, той е господарят на съдиите, той пише дневния ред на парламента, той командва МВР-то чрез секретарката си министър. Затова прокурорските актове падат в съда, затова съдиите помилваха осъдения на две инстанции Цв.Цв., затова му се размина аферата „Ало, Ваньо“. 

„Българската пролет“ е оригиналът, докато НФСБ е ментето, който измами 240 000 български граждани. На парламентарните избори през 2013 и 2014 година, както и на вота за Европейски парламент, НФСБ излезе с програма,  сериозно разминаваща се с поведението на коалиция „Патриотичен фронт“, обединяваща НФСБ и ВМРО.

По време на трите предизборни кампании лидерът на НФСБ в нито един момент не заяви на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалира с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите на Националния фронт за спасение на България.

Точно обратното – в продължение на три години НФСБ и неговият лидер критикуваха икономическата, финансовата, социалната, вътрешната и външната политика на тези две десни формации, носещи особена отговорност за днешното състояние на държавата.

Парламентарната подкрепа за кабинета бе грозна подмяна на вота на нашите избиратели, защото те дадоха гласа си за НФСБ, а не за Борисов, Кунева, Лукарски, Ненчев и Москов. Тези избиратели гласуваха за партията на патриотизма, а не за партии, които проведоха грабителската приватизация и корупционното концесиониране, които погребаха селското стопанство, здравеопазването и социалната сигурност.

НФСБ бе създаден, за да се бори срещу порочното управление на първото правителство на Борисов, а се изроди във формация, сервилно обслужваща ГЕРБ.

Затова „Българската пролет“ призовава членовете и симпатизантите на НФСБ: Елате в нашите редици, ако искате да служите на Отечеството си, а не на интересите на шепа олигарси и външни сили!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари