Българска учителка в Африка моли за помощ!

0

Преди седмица млада учителка замина за Уганда, където в следващите два месеца ще работи като доброволец с деца сираци.

Тя прави това, защото вярва, че образованието е шанс за спасение от бедността. Михаела Стойкова има опит с организирането на доброволци и събирането на дарения за деца от домове в България, но сега моли за помощ за децата в Африка.

„Тук е прекрасно и децата, с които работя, са просто невероятни, но за съжаление живеят в крайна бедност и лишение. Нуждаят се от основни неща като дрехи, играчки и детски книжки на английски език. Сетих се, че много от вас ни пишат с молба да приемаме техните използвани дарения от този тип и макар че в България нашите проекти избягват тази практика, то за Уганда положението е на живот и смърт.

Затова най-искрено и любезно ви каня, ако имате запазени дрехи, играчки и детски книжки на английски за деца от 0 до 6 годишна възраст, дарете ги при нас, а ние ще намерим спонсор, който да поеме разходите по транспорта и ще ги пратим тук“, призовава тя във Facebook.

Михаела работи с 19 сираци, някои от които със заболявания, като казва, че Chrystal Children's Center е единствения им шанс да оцелеят в суровите условия на тази среда. В центъра целодневно работят 4 жени (без почивка) - готвят, чистят, преподават, къпят децата и търсят спонсори.

„Ние сме наясно, че и децата в България страдат от лишения, но от лични наблюдения мога да потвърдя, че те са доста по-обгрижвани и определено имат какво да облекат и с какво да си играят, за да може когнитивното им развитие да се движи с относително нормално темпо. Сравнете това с деца, които никога не са виждали кукла или пък балони и имат един кош със стари дрипи (играчки няма).

В центъра имаме 5 детски книжки на английски език, които децата вече знаят наизуст, а е от огромно значение да имаме повече такива, за обучителния процес. А и както е казал народът: "Направи добро и го хвърли в морето".

"Ние най-вероятно няма да сме повлияни по някакъв начин от живота на тези деца, но все пак не винаги трябва да търсим облага в делата си“, казва още Михаела Стойкова.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари