Българки стават бели роби на ромската мафия във Франция

0
Българки са принудени да превиват гръб по 10-12 часа на ден тежка земеделска работа за жълти стотинки
Българки са принудени да превиват гръб по 10-12 часа на ден тежка земеделска работа за жълти стотинки

Българки с по две висши образования стават бели роби на ромската мафия във Франция и са принудени да превиват гръб по 10-12 часа на ден тежка земеделска работа за жълти стотинки. Това разказа търновка, работеща в района на Лион.

Жената, която условно ще наречем Ани, е педагог и психолог по образование и преди да си стегне куфарите за чужбина, е работила като детска учителка, пише "Монитор".

Заплатата обаче не и стигала да покрива разходите по тегления банков кредит и едновременно с това да живее нормално. Нейна позната и предложила да заминат заедно за Франция. Цигани от Котелско можели да им уредят работа да берат плодове и зеленчуци. Набутани като сардели, по 4 човека на 3 седалки, те пътували в продължение на две денонощия.

Накрая, убити от път, късно вечерта, българките пристигнали в едно село, където щели да бъдат работните им места. Водачът им Хасан казал на жените да дадат личните си карти, за да ги занесе на боса, и да лягат да спят, защото утре щели да стават рано.

На следващия ден те били отведени в една огромна овощна градина да берат кайсии. Учудването на жените било огромно, когато в първата неделя получили по 100 евро. На въпроса им защо толкова малко, циганинът отговорил, че си е удържал цялата сума за пътуването, която била по 200 евро на човек. Следващата седмица работничките получили между 150 и 200 евро, като обяснението този път било, че работодателят не бил доволен от качеството на работата им и затова ги глобявал. На въпроса може ли да се срещнат с работодателя, посредникът отговорил: „Не, аз сега аз съм вашият патрон и само с мен можете да говорите. Ако разбера, че някоя се е опитвала да се види с шефа, ще й разбия устата”.

През цялото това време циганинът отказвал да върне и личните карти на жените, за да не избягат. Той ги заплашил да работят, иначе ще ги пребие. Така в продължение на месеци българките били превърнати в бели робини.

На седмия месец щастието се усмихнало на нашенките. Работодателят им пристигнал сам. Една от работничките, която знаела малко по-добре френски език, се престрашила и го попитала защо всеки месец ги наказва и им реже от парите. Човекът бил изненадан и обяснил, че им плаща както се били уговорили с посредника - по 400 евро на седмица. След половин час посредникът пристигнал при жените бесен.

„Кой ме наклепа, вашта мама. Всичките ще ви избия. Аз сега си тръгвам, ама ще ми паднете вие в България. Там ще се разправяме”, изкрещял той и хвърлил им личните карти на земята. Още същия ден циганинът и цялото му семейство напуснали селото.

Освен че ограбвал доведените от България работнички, се оказало, че мургавото семейство от години яко източва и френската социална система. Съпругата на Хасан през година забременявала и раждала във Франция. Според местните закони за всяко раждане държавата плащала по 900 евро еднократна помощ, а освен това осигурявала и още доста привилегии на майката. След като детето навършело 1-2 години, циганката се връщала в България, давала детето в дом за осиновяване и отново забременявала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари