България няма пари, ще има още протести

0
Андрей Райчев: Може да очакваме протести и на лекари и железничари
Андрей Райчев: Може да очакваме протести и на лекари и железничари

Вчерашният Консултативен съвет съвет за национална сигурност (КСНС) показа, че няма особени разминавания между политическите играчи по повод бежанската криза. Показа и, че решението на президента Росен Плевнелиев да го отложи след изборите е успешно. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът Даниел Смилов.

Бежанската криза, която е изпитание не само за нас, а на целия ЕС. Трябва да се набляга и върху координацията с европейските партньори. Нашата позиция трябва да е категорична, че трябва да има ефективно решение на европейско ниво на мигрантския проблем, добави той., предаде агенция ПИК.

Той подчерта, че е важно да няма срив във Турция, тъй като при подобна ситуация потърпевша ще е и България.

Не виждам нищо повече от ритуал във вчерашното заседание на КСНС, заяви социологът Андрей Райчев. Нищо не се чу като решение. Хубавото е само, че заседанието този път не завърши със скандал, добави той. Според Райчев България не е готова да посрещне бежанска вълна. Ако Турция отвори шлюза, няколко милиона души ще тръгнат към Европа и лошото е, че ние сме първата врата натам. В тази ситуация не можем да направим нищо, освен да се долепим към Турция и да бъдем по-категорични по въпроса за бежанците.

А нашите политици не заемат никаква позиция, подчерта социологът. Двамата се обединиха около мнението, че протестът на полицаите показва дълбок проблем в държавата и във властта. Това е сигнал и по този сигнал трябва да бъдат взети мерки, коментира Даниел Смилов.

Полицията е в ролята на бащата, който бие шамарите. Не може този, който бие шамарите, да протестира, каза Андрей Райчев. По думите му в бюджета няма пари и в скоро време може да очакваме протести и на лекари и железничари.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари