България дава 60 000 евро на Украйна

0
Депутатите гласуват доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна
Депутатите гласуват доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна Снимка: НС

Депутатите гласуват доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна

Народните представители ще гласуват в петък Законопроект за ратифициране на Споразумението за участие на България в Програмата на ОИСР за Украйна с доброволен финансов принос в размер 60 000 евро (117 350 лв.) между България, от една страна, и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, от друга, сключено чрез размяна на писма от 17 и 21 август 2023 г.

Включването на България към Програмата на ОИСР за Украйна чрез предоставяне на доброволен финансов принос ще бъде допълнително потвърждение на твърдия ангажимент на страната ни към подпомагане възстановяването и икономическото развитие на Украйна. Финансирането на вноската на България в размер 60 000 евро се осигурява за сметка на утвърдените целеви текущи и капиталови трансфери за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2023 г.

Народните представители ще проведат първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, внесен от Тошко Йорданов и група народни представители, както и първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за филмовата индустрия, внесен от Радомир Чолаков.

Освен това те ще проведат и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на растенията, внесен от МС, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, внесен от Министерски съвет.

Депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за фуражите, внесен от Министерски съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    haha
    опърдяните укромърши какво ще направят с тези жълтици? те даже няма да ги видят комикът наркоман зеленский и хунтата му престъпници ще си ги приберат, а обикновните укромърши ще продължат да мрат.
  • 0
    10
    Съветник на Путин
    Нека да дават. То укрите купуват ковчези и венци с тях . Да им се връща по същия повод на наще дупедати оп депутати
  • -1
    9
    До 7
    Единственото,което ти ще бориш, ПеПеруго, е срамната болест, която си прихванал от баща си, хахаах. Укронацитата губят подкрепа в всеки изминал ден, а такива като теб скоро ще им спират надницата и ще се озоват на борсата по труда хаха
  • -3
    8
    ...
    бесарабският млъх под номер 4 пак се ежи. тъпата му кочина е на път да бъде тотално изкормена но той няма умора.
  • -2
    7
    До 6
    Ние борим майка ти рушлямска вмирисана с гол ЧЕП, тъпо мутрофанско тролче! ХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари