Българите във Валенсия започнаха петиция срещу Пламен Георгиев

1
Този господин има ниво на езика А2, което тук е недопустимо за комуникация с испанските власти
Този господин има ниво на езика А2, което тук е недопустимо за комуникация с испанските власти Снимка: Клуб Z

Българите във Валенсия започнаха петиция срещу новия генерален консул в испанския град Пламен Георгиев.

Преди ден стана ясно, че бившият шеф на антикорупционната комисия е назначен тайно от правителството миналата седмица на дипломатическа служба.

До момента петицията е подписана от над 500 души, които настояват управляващите да обмислят какъв ще бъде ефектът за имиджа на България. Авторът й е категоричен не е обвързан с политика.

Този господин има ниво на езика А2, което тук е недопустимо за комуникация с испанските власти. Тук в Испания спецално има страшно силна борба срещу копупцията, преди 3 години вкараха 29 души на 351 години затвор и от България изпращат този господин... имаше няколко статии тук на испански за този господин... и от България го изпращат тук за консул, заяви Пеци Петров, цитиран от bTV.

"Българската диаспора в испанския средиземноморски град не приема доводът на управляващите за назначаване на новия генерален консул г-н Георгиев, а именно, че той е имал „изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи“, се посочва в публикацията по повод петицията, пише вестник Сега.

Сънародниците ни подчертават, че „ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници” и задават 3 много важни въпроса относно назначаването: за наличието на конкурс, за съответното образование и за владеенето на чужди езици на Георгиев.

И накрая отново към правителството: „Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало? А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари